Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Amb motiu del tancament de la Universitat Jaume I, a causa de l'emergència sanitària, es podran comprar llibres en format electrònic, però no se serviran comandes de llibres en format físic (paper), ni marxandatge. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Amèrica

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Amèrica  Núm.Serie: 40
   ISBN: 978-84-17900-09-0
Títol: José Pablo Valiente (1749-1817). Ilustración, reformas y realismo en España y América.
 
Autoria: Vidal Prades, Emma Dunia
Pàgines: 255
Dimensions: 17 X 24
Edició: 1 (2019)
Preu: 18,00 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Rústica cosida amb solapa
Suport: Paper
Altres formats:

Consulta l'índexAbans de 1809-1810, el Regne d'Espanya i de les Índies va presentar una complexitat jurídica i conceptual difícil de precisar: una estructura jeràrquica i una organització del poder polític i administratiu en un grau creixent de racionalització, i de centralització i «espanyolització» dels alts càrrecs judicials i comandaments militars.
I així se'ns ofereix, a partir de fonts primàries de gran valor documental, un José Pablo Valiente en quatre dècades de servei a la Península i a Amèrica, en la seua dedicació en llocs diferents d'ultramar i en la metròpoli. El llibre reconstrueix i confronta al personatge amb una època que tanca al seu torn diverses conjuntures contradictòries, i amb la visió deformada, transmesa fins ara, del subjecte, afectat pels canvis polítics que es van precipitar i davant els quals va virar cap a una tornada impossible al món que havia conegut en les colònies, alterat durant el cicle de les guerres napoleòniques -atlàntiques i peninsular-, desaparegut del tot mentre s'aferrava a les certituds en les quals s'havia format i a les quals havia dedicat una vida de servei al rei, en la qual havia trobat la forma de millorar el seu patrimoni gràcies a les estretes relacions forjades amb la sacarocràcia cubana. No en va, el nom de Valiente queda associat al foment del comerç d'esclaus i de la gran plantació de sucre, i a la liberalització del comerç amb aliats i neutrals que faria de Cuba la perla de les Antilles.


Informació proporcionada per:

Servei de Comunicació i Publicacions

Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Amb motiu del tancament de la Universitat Jaume I, a causa de l'emergència sanitària, es podran comprar llibres en format electrònic, però no se serviran comandes de llibres en format físic (paper), ni marxandatge. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16