Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Amèrica

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Amèrica  Núm.Serie: 36
   ISBN: 978-84-16546-15-2
Títol: Plantación, espacios agrarios y esclavitud en la Cuba colonial
 
Autoria: Piqueras Arenas, José Antonio (ed.lit.)
 Acosta Álvarez, Pedro Lennier
 Balboa Navarro, Imilcy
 Cabrera Prieto, Gerardo
 Funes Monzote, Reinaldo
 Hevia Lanier, Oilda
Altres
Pàgines: 544
Dimensions: 17 X 24
Edició: 1 (2017)
Preu: 24,00 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Rústica
Suport: Paper
Altres formats:

Consulta les primeres pàginesTres països van conservar l'esclavitud intensiva amb finalitats productives fins a dates molt avançades del segle del progrés: els Estats Units (1865), Cuba (1886) i Brasil (1888). L'expansió de l'esclavitud després de 1800 formava part d'una renovada divisió internacional del treball que corria parella a l'expansió d'un capitalisme que se servia de formes diverses de treball per a posar en explotació àmplies regions. En l'Era de la segona esclavitud, la nova plantació es va servir de tecnologia moderna per a la producció i el transport. Cuba va ser un dels seus exponents més avançats. El present llibre s'interessa pel món de les plantacions, el procés de conquesta i transformació de l'espai geogràfic per a destinar-ho a finalitats agrícoles, i per les condicions en les quals arrela i es desenvolupa l'esclavitud en el llarg segle XIX.
Els estudis que es presenten recorren les plantacions de sucre i de café, la vega tabaquera; s'interroguen per la incidència de les transformacions en el mitjà natural; aborden la construcció social del realengo; indaguen en projectes agrícoles alternatius; ens acosten a la consolidació de la propietat a través de l'adopció d'unitats de mesura i el desenvolupament de la professió d'agrimensor; ens refereixen l'impacte del tràfic naval mercantil sobre la badia de l'Havana; s'ocupen de les societats d'assegurances d'esclaus i els seus vincles amb el capital nord-americà; de les manumissions en la comparació de Cuba i Brasil; els antecedents africans de les pràctiques de dones urbanes; l'ocupació dels esclaus urbans en tasques constructives; el reformisme i l'utilitarisme en el debat abolicionista.

Il·lustracions en blanc i negre


 Altres:
 Macle Cruz, Jorge
 Parron, Tâmis
 Piqueras Arenas, José Antonio
 Sánchez Cobos, Amparo
 Varella Fernández, Claudia
 Díaz Martínez, Yolanda
 Herrera Jerez, Miriam
 López Mesa, Enrique
 Marquese, Rafael
 Martínez Herrera, Claudia
 Misas Jiménez, Rolando E.
 Ramírez Pérez, Jorge Freddy
 Silva Júnior, Waldomiro Lourenço Da
 Tomich, Dale
 Venegas Fornías, Carlos

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16