Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Biblioteca de les Aules

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Biblioteca de les Aules  Núm.Serie: 26
   ISBN: 978-84-16546-41-1
Títol: El Alto Mijares entre los siglos XVI y XIX. Un estudio de sociedad rural valenciana de Antiguo Régimen
 
Autoria: Poveda Ayora, Antonio Bautista
Pàgines: 505
Dimensions: 15 X 21
Edició: 1 (2017)
Preu: 18,00 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Rústica
Suport: Paper
Altres formats:

Monografia d'història rural que estudia els temes ja clàssics (població, economia, societat i mentalitats col·lectives) aplicats a un marc regional (l'Alt Mijares), que ve representat per sis pobles de l'interior castellonenc: Cortes d'Arenós, la Pobla d'Arenós, Sucaina, Campos d’Arenós, Montanejos i Montant.
Els Veïnats i els registres parroquials sustenten la primera part d'aquest estudi: coneixement de l'evolució demogràfica i els seus factors explicatius, així com l'aprofundiment en una de les variables de major interès (la mortalitat). En la segona, els llibres d'arrendaments de delmes i els de comptabilitats parroquials (Primícia, Fàbrica, Confraries, etc.) han permès exhumar sèries locals de producció i preus, dibuixant uns recursos econòmics que van descansar sempre sobre l'agricultura, amb un important complement de les activitats manufactureras. En el tercer bloc, i de nou amb documentació parroquial (actes de defunció de gran riquesa informativa, llibres de Beneficis, de Racional, de visites pastorals, etc.) s'aborda l'estudi de les actituds i comportaments de l'ésser humà davant la mort, així com l'anàlisi de les múltiples formes de religiositat que vivia la comunitat rural entorn del seu centre neuràlgic (la parròquia).
L’obra es completa amb tres apèndix (estadístic, gràfic i documental) en versió electrònica.


Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16