Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > e-Books PDF

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Història i memòria  Núm.Serie: 9
   ISBN: 978-84-17429-84-3
Títol: Miedo contenido y silencio sumiso
La depuración del magisterio en Castellón (1939-1943)
 
Autoria: Vilanova Candau, Victor
Pàgines: 490
Tamany: 8.6 Mb
Edició: 1 (2019)
Preu: 10,30 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Llibre electrònic
Suport: e-Book - PDF
Altres formats:

Consulta l'índex"El retret als mestres i les mestres de tenir idees dissolvents, atees i revolucionàries contra l’Església, la família i la tradició, i transmetre-les als seus escolars serà l'argument essencial que els portarà a la mort, a la presó, a perdre la seua plaça, obtinguda amb esforç, a ser bandejats o a ser aïllats socialment. [...] Amb aquesta investigació, Víctor Vilanova ens ha desvetlat els mestres i les mestres que van patir la repressió franquista i amb açò, en descobrir la veritat, ha contribuït al fet que es faça justícia sobre les víctimes i a una lectura moral del passat, la qual cosa ajuda a una major convivència dins de la societat. D'aquesta manera, en rememorar les vivències dramàtiques del col·lectiu del magisteri, ha repensat la Història i ens l'ha descoberta tal com va ser i no com ens l'han explicada. Amb açò, l'autor ha dut a terme un exercici de Memòria Democràtica, en aquest cas dels cossos docents, que servirà a les generacions actuals i futures per a honorar la memòria de qui els van precedir i van lluitar per una renovació pedagògica, democràtica i progressista, i, alhora, entendran l'origen de les nostres arrels i la complexitat de la nostra Història." Rosa Monlleó Perís.

Il·lustracions en blanc i negre

Cazarabet conversa con Víctor Vilanova Candau / Ressenya revista Pasado y Memoria

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16