Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Fundació Germà Colón

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Fundació Germà Colón  Núm.Serie: 19
   ISBN: 978-84-17900-19-9
Títol: L'assaig periodístic de Joan F. Mira
 
Autoria: Serra Adsuara, Sergi
Pàgines: 256
Dimensions: 17 X 24
Edició: 1 (2019)
Preu: 18,00 €
Idioma: Català
Enquadernació: Rústica cosida amb solapa
Suport: Paper
Altres formats:

Consulta l'índexJoan Francesc Mira ha traçat una sòlida trajectòria en l’àmbit de les lletres catalanes al llarg de les últimes quatre dècades. La seua versatilitat intel·lectual i creativa abasta gèneres diversos entre els quals destaca la narrativa, l’assaig, els estudis d’antropologia, la traducció i l’articulisme assagístic. Particularment, l’assaig periodístic ha acompanyat la polièdrica tasca de l’escriptor valencià des que publicà els primers treballs l’any 1974. Malgrat l’acceptació dels lectors i la crítica (premis com ara el Joan Fuster d’Assaig, el Sant Jordi de Narrativa o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes), fins a la publicació d’aquest treball no s’havien realitzat estudis extensos amb què sistematitzar les diferents facetes de la seua obra.
Aquest llibre contribueix a reduir aquestes mancances, tot oferint, en un primer capítol, una descripció de la formació intel·lectual de l’autor i una aproximació a la seua concepció de la literatura. En una segona part, examina minuciosament, aprofitant les aportacions de la pragmàtica i l’anàlisi del discurs, les característiques estilístiques i les funcions persuasives que identifiquen els assajos periodístics amb què Mira ha seduït els lectors amb un equilibri curós d’amenitat i saber humanístic, tot inserint-lo en la millor tradició catalana i europea d’aquest gènere heterogeni.


Recull de premsa de la Plaça del llibre de Castelló / Fotos de la presentació a la Plaça del llibre de Castelló

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16