Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > e-Books PDF

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Història i memòria  Núm.Serie: 7
   ISBN: 978-84-16546-89-3
Títol: Mujeres públicas, ciudadanas conscientes
Una experiencia cívica en la Segunda República.
 
Autoria: Monlleó Peris, María Rosa (ed.lit.)
 Badenes-Gasset Ramos, Inmaculada (ed.lit.)
 Alcón Sornichero, Eva María (ed.lit.)
Pàgines: 392
Tamany: 5.89Mb
Edició: 1 (2018)
Preu: 7,75 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Llibre electrònic
Suport: e-Book - PDF
Altres formats:

Consulta l'índexInvestigar el paper protagonista de les dones en la Segona República és una operació científica essencial per a entendre la modernització d'Espanya. Les diverses lleis que van ser aprovades en aquest període van donar l'oportunitat a les dones de prendre les regnes de l'acció ciutadana, amb el que transgredien l'espai masculí i es convertien en subjectes conscients, amb responsabilitat en els assumptes públics. En aquest llibre apareix l'experiència cívica de moltes dones: votar, manifestar-se al carrer o fer mítings electorals com a ciutadanes, ser diputada o alcaldessa, gaudir de l’assegurança de maternitat, aconseguir la tutela dels fills o el divorci, accedir a nous oficis monopolitzats fins llavors pels homes.
Amb aquesta obra creiem que s'han aconseguit dos objectius essencials: d'una banda, des del prisma feminista, presentem els avanços assolits per les dones, nous drets i major autonomia; i de l’altra, des del prisma de la memòria històrica, en elaborar les seues biografies hem recobrat la seua dignitat per ser víctimes de la guerra i la repressió franquista. Desemmascarar la versió negativa que el règim franquista donà d’elles, ens ha permès retrobar-nos amb la Segona República com un període emancipador i creatiu per a les dones.

Il·lustracions en blanc i negre

Ressenya Asparkía

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16