Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > e-Books PDF

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Humanitats  Núm.Serie: 54
   ISBN: 978-84-17429-23-2
Títol: Els vescomtes de Gallano: un llinatge baronial de la Corona d'Aragó (1395-1499)
 
Autoria: Mesado I Gimeno, Xavier
Pàgines: 361
Tamany: 9.25Mb
Edició: 1 (2019)
Preu: 6,90 €
Idioma: Català
Enquadernació: Llibre electrònic
Suport: e-Book - PDF
Altres formats:

Consulta l'índexL’evolució social i política de l’estament nobiliari de la Corona d’Aragó durant la convulsa centúria del cinc-cents, i particularment el decurs vital de quatre generacions del llinatge dels vescomtes de Gallano, paradigma de tota la noblesa, centra l’interés del llibre. La vida privada, les relacions de parentiu i patrocini amb els altres grups socials, la família com a nucli vertebrador de la societat, amb les estratègies per mantenir la posició social i els mecanismes de reproducció es tracten profusament, així com la projecció política de la noblesa dins de la societat feudal i la participació en els organismes representatius de la monarquia, juntament amb les bases econòmiques i patrimonials sobre les quals es fonamentava el seu poder i la riquesa.
La important recerca realitzada per tal de trobar una documentació familiar molt dispersa en diversos arxius de València, Barcelona, Toledo i Palerm ha portat a la redacció d’aquest llibre sobre els llinatges de la noblesa, absolutament fonamental per a la historiografia valenciana i dels territoris ibèrics i italians de l’antiga Corona d’Aragó.
«[El treball de X. Mesado] arrodoneix els possibles apropaments a la comprensió de l’itinerari d’aquesta família medieval, la qual esdevé així, per a nosaltres, model de les altres coetànies.» Enric Guinot Rodríguez, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València.

Il·lustracions en blanc i negre

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16